Je wil een boek maken

Een boek maken en eventueel zelf uitgeven is een heel proces. Ik noem het bewust een “boek maken” want met alleen schrijven ben je er nog niet. 

Ben je al serieus begonnen met schrijven? Petje af! Velen lopen namelijk met de wens om ooit een boek te schrijven maar toch komt het er op de een of andere manier niet van. Dus zorg ervoor dat jij bij dat volhardende maar kleine percentage hoort wat een boek afmaakt.

De kunst is om nu door te gaan  en te bedenken wat je wil bereiken met jouw verhaal. Wat is jouw drijfveer? Hier zit vaak de impact van jouw boek. En die impact zet je kracht bij met de juiste visualisatie van jouw verhaal.


Wanneer jouw eerste meters zijn gemaakt op papier, adviseer ik je om te manuscript te laten bekijken door een redacteur en/of corrector. Het kan geen kwaad verschillende redacteuren naar je tekst te laten kijken. 
 
Redactie gedaan? Check check dubbel check op je tekst? 
Daar ben ik!
Je boek moet worden vormgegeven. Een klus wat nog wel eens vergeten wordt of waarop men bezuinigt. Verkeerde bezuiniging als je het mij vraagt! Je krijgt maar 1 kans om een eerste indruk te maken met je boek, en dat is met je omslag. Jouw omslag moet jouw lezer uitnodigen om je boek te willen lezen en natuurlijk te kopen. 

Want wees eens eerlijk: hoeveel boeken heb jij gekocht omdat vooral de omslag je zo aansprak? 

Bij het ontwerpen van je omslag zijn er veel dingen waar je rekening mee moet houden. Kies je voor een foto die je gaat bewerken? Wil je een unieke illustratie? Of ga je voor puur typografie? Dan sta je nog voor de keuze voor een softcover of een hardcover en de verschillende mogelijkheden in afwerking.
 
Voor het binnenwerk zijn er ook verschillende keuzes te maken. Om te beginnen het formaat van je boek. Hierbij is het slim vast rekening te houden met het verzenden van je boek. Past het niet door de brievenbus dan betaal je als lezer meer voor de verzending. 

Welk lettertype ga je gebruiken? Je kan kiezen voor een schreefletter (met zo’n streepje op de pootjes) of voor een schreefloze letter. Het verschilt per doelgroep welke keuze je het beste kan maken. Dan hebben we het nog niet gehad over interlinie, marges en welke pagina’s er nog meer in je boek moeten behalve jouw manuscript. Wel eens gehoord van een Franse titelpagina?
 

Wanneer je je boek laat drukken is er ook weer zoveel om over na te denken. Heb je een idee hoeveel papiersoorten er zijn? En welke soort nou het beste past bij jouw verhaal? Hoe dik je papier moet zijn?
Dan zijn er vele mogelijkheden op het gebied van afwerking. 

Allemaal manieren om je boek er nog meer uit te laten springen.

Ook je eigen boek?

Ben je er klaar voor om je eigen boek te gaan maken? Laat mij samen met jou deze mooie reis gaan maken. Op alle vlakken kan ik je adviseren, verzorg de vormgeving en het ontwerp van je omslag. Illustraties bij je verhaal? Ook mogelijk!
Naast de vormgeving van je boek maak ik ook promotiemateriaal voor je. 
Samen maken we van JOUW verhaal JOUW boek. Geen royalty's geen consessies maar volledige regie over jouw boek.